13-jarig meisje slachtoffer groepsverkrachting

Uitgegeven: 3-10-2002 19:12

HOOGEZAND - Een 13-jarig meisje uit Hoogezand is woensdagmorgen het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Het meisje verklaart te zijn verkracht en mishandeld door acht jongens van Turkse komaf, zo bevestigde de politie donderdag.

De jongens drongen woensdagochtend vroeg met geweld haar ouderlijk huis binnen en verkrachtten het meisje in de woonkamer. Ook stichtten zij brand. Volgens de moeder van het meisje deden alle acht jongens mee. Ook werd het meisje in haar been gestoken met een mes en probeerden de jongens haar verdovende middelen toe te dienen.

Nadat de jongens brand hadden gesticht in de woonkamer verlieten ze het huis, het meisje vastgebonden achterlatend. Een vriendin bevrijdde het meisje later uit haar benarde positie.

Ten tijde van de verkrachting was het meisje alleen thuis. Ze had zich afgemeld van school uit angst voor de jongens. Zij zouden haar maandag al hebben bedreigd, omdat ze niet willen dat het meisje met Marokkaanse jongens omgaat.

De zedenrecherche onderzoekt het voorval. Een politiewoordvoerder heeft bevestigd dat het meisje in het ziekenhuis is onderzocht, maar wil niets zeggen over de resultaten daarvan. Ook heeft de politie met een aantal vriendinnen van het meisje gesproken. Het slachtoffer zelf heeft nog geen officiŽle verklaring afgelegd. Ze zou daar vanwege haar emotionele toestand nog niet toe in staat zijn.

Nu.nl