Bokser Tuur slaat agent

ROTTERDAM (ANP) - Profbokser Regilio Tuur heeft zondagochtend vroeg op een politiebureau in Rotterdam een agent in het gezicht geslagen. De agent wilde Tuur fouilleren waarop de bokser uithaalde. De diender moest zich laten behandelen aan verwondingen in het gelaat.

Tuur is volgens de politie rond half drie 's ochtends aangehouden in de Delfsestraat in Rotterdam omdat hij niet voldeed aan een ,,ambtelijk bevel'' en omdat hij nog twee geldboetes had openstaan. Tuur wordt maandag voorgeleid dan beslist justitie of hij nog langer vastgehouden moet worden.

De Rotterdamse bokser is in het verleden vaker betrokken geweest bij geweldsmisdrijven. Het ging toen voornamelijk om mishandelingen in de huiselijke sfeer. In 1999 werd hij veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur voor de mishandeling van zijn vroegere echtgenote Melinda den Outer.

In 1997 en 1998 bedreigde hij haar herhaaldelijk. In 2000 legde de rechter hem opnieuw een werkstraf op. Voor de mishandeling van zijn vriendin Pieternel kreeg hij 310 uur dienstverlening en een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden. Ook moest de bokser zich laten behandelen voor zijn agressieve buien.

Tuur maakte vorig jaar zijn rentree in de boksring na vijf jaar afwezigheid. Hij won begin mei op zijn eigen gala in Arnhem zijn 51e profgevecht. Tuur aast op een wereldtitelgevecht onder de vlag van de IBC-bond. Hij heeft naar eigen zeggen nog vier of vijf partijen nodig om zo'n strijd aan te kunnen. Het is nog niet bekend wanneer hij zijn volgende partij bokst.

bron