Onduidelijkheid rond dood baby Sittard
   
 

SITTARD - Justitie in Maastricht weet nog niet wat er dinsdagavond is gebeurd in de Sittardse wijk Limbrichterveld waar een baby stierf na een val van een flat. Het eenjarige meisje, Buahja genaamd, viel van de vijfde verdieping van de flat aan de Eisenhouwerstraat.

Na de val van de baby hield de politie twee SomaliŽrs, een man en een vrouw, aan van 27 en 28 jaar. Zij stonden op het balkon toen het kind viel. Volgens de politie is het kind vermoedelijk met opzet naar beneden gegooid. De beide verdachten waren diezelfde dinsdag in Nederland aangekomen en op bezoek bij de ouders van het kind. Het zou volgens justitie om familie gaan. Onduidelijk is wat zich voorafgaand aan de val van het kind in die woning heeft afgespeeld.

De Maastrichtse persofficier van justitie A. Rogier zei woensdag dat het verhoor van beide verdachten nog geen helderheid heeft gebracht. Met name de rol van de vrouw is onduidelijk. Ze stond samen met de man tijdens de val van het kind op het balkon. De politie heeft een Somalische tolk ingeschakeld om het verhoor te vergemakkelijken, hoewel beiden ook Engels spreken, aldus Rogier. De vrouw zou de Engelse nationaliteit hebben.

Na het voorval dinsdagavond was de vader van Buahja zodanig overstuur dat de politie hem voor zijn eigen veiligheid even apart moest nemen. De moeder verkeerde na de val van haar baby in een shock. Het gezin had vier kinderen van beneden de tien jaar, aldus Rogier. De politie is inmiddels op zoek naar getuigen van het gebeuren.

Buurtbewoners hebben woensdagmorgen bloemen en waxinelichtjes neergelegd op de plek voor de flat, waar het kind is gevallen.

Direct na de val van het kind koelden in de nacht van dinsdag op woensdag enkele buurtbewoners hun woede op vertegenwoordigers van de toegestroomde media. Die werden vanuit de flat bekogeld met flessen en eieren. Niemand raakte gewond.

telegraaf