Ingezonden stukken

Mail onze webmaster als u een stukje geplaatst wil zien.

Plaatsing onder voorbehoud.

 

Als er ballonnen voor Pim met een briefje eraan worden opgelaten, dan komt op mijn briefje: VOLKERT VAN DER GRAAF VERDIENT DE HONGERDOOD. Ik betreur het ten zeerste dat een mens twee maanden zonder voedsel kan, in tegenstelling tot water, waar men hooguit twee dagen zonder kan en lucht, waar men hooguit twee minuten zonder kan. Ik hoop dat Volkert van der Graaf zijn hongerstaking minimaal twee maanden voortzet, het liefst in de publiekelijke schijnwerpers. Het zal ons, de arbeiders, het volk, een hoop belastinggeld over ons zuur verdiende loon naar werken uitsparen. Volkert van der Graaf verdient de hongerdood.

Afzender: Olaf B.(19-7-02)

**********

Beste webmaster, 

Ik was woedend toen ik dinsdagmorgen de uitspraak hoorde. En ik ben (geloof ik) niet de enige. Met deze uitspraak wordt immers een gevaarlijk precedent geschapen, want elke fanaat die denkt dat hij een ‘missie’ heeft kan nu zijn gang gaan en een moord op een politicus plegen aan wie hij een hekel heeft. Daar staat dan weliswaar twaalf jaar cel tegenover, maar voor een ‘nutcase’ zoals Volkert van der Graaf is dat denk ik wel te verkroppen. Heel slim van hem dat hij zich in een soort slachtofferrol heeft weten te plaatsen, en heel wereldvreemd van een rechter om daarin mee te gaan. 

Ga vooral door met jullie website, en laat je niet gek maken door links-elitaire figuren die jullie in naam van politieke correctheid het leven zuur proberen te maken. Ik sta volledig achter jullie, net zoals ik voor een groot deel achter het gedachtegoed van Pim Fortuyn sta, en met mij heel veel andere Nederlanders.

Met vriendelijke groet,

Tom K.(15-4-03)

**********

In de hoger beroepszaak is Volkert door de aanklager (OM) geportretteerd als een mislukkeling met een Melkertbaan, die uit pure jaloersheid en onmacht deze walgelijke moord heeft beraamd. Hij zou zich als 'loser' minderwaardig hebben gevoeld.
 
Volgens mij is dit een faliekante vergissing. Volkert leed juist aan hoogmoed en zelfoverschatting toen hij de moord beraamde.
Hij dacht dat hij intelligenter was dan Pim Fortuyn. Dat klopt in zoverre Volkert had begrepen dat Pim zo 'dom' was zich niet beter te laten beveiligen. Volkert heeft Pim routinematig van kant gemaakt, omdat Volkert dacht dat hij beter was dan Pim, en dat deze moord hem geen enkel probleem zou kunnen geven.
 
Volkert is geen gefrustreerd warhoofd. Deze moord heeft hij gepleegd uit pure politieke berekening. Het was de banaliteit van het kwaad (Hanna Arendt) die hem de eenvoudige huiswerkopgave gaf om Pim neer te schieten. In Nederland is het nu eenmaal erg gemakkelijk om politieke leiders dood te schieten. Door zijn intelligentie is Volkert op het idee gekomen dat het in Nederland erg eenvoudig is om iemand met een vuurwapen uit de weg te ruimen zonder zelf te worden gepakt door de politie.
 
Het gevaar van Volkert schuilt niet in zijn gevoel van minderwaardigheid, maar juist in zijn gevoel van superioriteit. Het is uit arrogantie dat hij Pim heeft doodgeschoten. 
 
Ik zeg dit omdat Pim zelf totaal niet arrogant was. Hij luisterde goed naar de mening van anderen en had voor een afwijkende mening veel respect; ook om er zelf zijn voordeel mee te kunnen doen om mensen beter te kunnen begrijpen. Anders dan Volkert  was Pim niet arrogant. Het OM heeft het verschil tussen deze twee personen totaal niet begrepen. Ik zeg dat als iemand die Pim persoonlijk heeft gekend en het nodige te stellen heeft gehad met types als Volkert.
 

Gerard  M.

Bloemendaal(7-7-03)
 

Krijg steeds meer te maken met mensen die er andere normen op na houden dan ik als Nederlands,en weet dat zovelen met mij hetzelfde denken.

 
Ben onlangs ernstig mishandelt en de politie doet niets.
 
Ik ben bang voor de toekomst, met name voor mijn kids.
 
Ben nu zover dat er geen mild beleid meer bestaat.
 
We zijn te goed geweest en daar is danig misbruik van gemaakt.
 
Het wordt tijd om harder op te treden..............en daar wil ik voor gaan
 
Mieke (7-12-04)