Samuel Richard (Semol) Pormes

Als Eerste-Kamerlid houdt hij zich bezig met Defensie, Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Welzijn, Volksgezondheid en Sport.

Molukse activisten

Het onlangs beëdigde Eerste-Kamerlid Sam Pormes (47) van GroenLinks blijkt een verleden te hebben in de militante Molukse actiewereld. Pormes is de eerste senator van Molukse afkomst. De Landelijke Bijstandsgroep Terreurbestrijding (LBT), die in de jaren zeventig werd opgericht nadat plannen waren uitgelekt dat Molukse jongeren koningin Juliana of premier Van Agt wilden gijzelen, heeft Pormes jarenlang op de korrel gehad.

Verdacht van fraude

Verder stapte het Eerste-Kamerlid voor GroenLinks S. Pormes uit Assen naar de rechter om een terugvordering van bedrijfsvereniging Cadans aan te vechten. Cadans wil dat Pormes bijna 40.000 gulden terugbetaalt, omdat hij dit bedrag ten onrechte zou hebben gekregen.

In ’99 werd hij verdacht van fraude bij de Stichting Masiun, een multiculturele instelling voor verslavingszorg. In januari 2000 werd de toen 45-jarige Pormes aangehouden omdat hij gesjoemeld zou hebben bij het Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking in Assen waar hij coördinator is. De zaak “Masiun” was destijds aanleiding voor het bestuur van GroenLinks om een intern onderzoek te doen naar de wandelgangen van Sam, maar net als justitie besloot GL dat de zaak geseponeerd kon worden. Sam stapte op bij Masiun, maar bleef nog wel penningmeester bij de Stichting Masiun Projecten die op zijn huisadres gevestigd is.

Geweldadig verleden

Tijdens zijn gewelddadige verleden In de jaren ‘70 heeft hij aan het trainingskamp van de marxistisch-leninistische Palestijnse terreurorganisatie PFLP (Popular front for the Liberation of Palestine) van Georg Habash deelgenomen.

Pormes heeft jarenlang bij de BVD op de top-15-lijst van verdachte personen gestaan.

Wereldburgers

Ook is hij bekend met de ons bekende website wereldburgers.nl, hij staat daar als contactpersoon voor de regio Drenthe. Tevens staat daar een adres, maar dat is NIET z'n adres. Z'n email adres bij wereldburgers is: cosdrenthe@antenna.nl
Het domein van het e-mail adres, antenna.nl, komt ons bekend voor.

bron