'Aanslagen op vliegtuigen met modelvliegtuigjes'

BERLIJN (ANP) - Osama bin Ladens terreurnetwerk is mogelijk van plan aanslagen op verkeersvliegtuigen te plegen met modelvliegtuigjes of kleine raketten. Dit heeft een functionaris van de Duitse geheime dienst tegen het Britse persbureau Reuters gezegd.

De waarschuwing komt volgens de functionaris van de Duitse geheime dienst (BND). Die baseert zich op haar beurt op inlichtingen uit de Verenigde Staten. De Amerikaanse federale politie FBI waarschuwde vorige maand dat leden van al-Qaeda mogelijk in het bezit zijn van raketten die zij vanaf de schouder kunnen afvuren.

De populaire Duitse krant Bild kwam woensdagochtend met het verhaal dat de BND heeft gewaarschuwd voor mogelijke aanvallen van het terreurnetwerk al-Qaeda op verkeersvliegtuigen bij de grote steden in Duitsland. Bild zegt dat dit staat in een document van de dienst waarover zij beschikt.

De dienst baseert zijn waarschuwing op onderschept radioverkeer. ,,Wij kunnen alleen maar nadrukkelijk waarschuwen dat dit gevaar niet moet worden onderschat'', zei een BND-functionaris tegen de krant.

bron