Geld terreur via Duitse autohandel

Frankfurt - Arabische autohandelaren in Duitsland helpen fundamentalisten bij de overheveling van geld van Duitse moslimverenigingen naar scholen in Pakistan en naar terreurorganisaties als Hamas en Hezbollah.

De fundamentalisten, afkomstig uit het Midden-Oosten, krijgen met hulp van de autohandelaren een visum, vliegen naar Duitsland, halen geld op bij islamitische verenigingen, kopen er dure auto's voor en verschepen die naar het Midden-Oosten, voornamelijk naar Saudi-ArabiŽ. Daar worden de auto's weer verkocht, waarna de opbrengst naar het einddoel gaat. Volgens de Allgemeine Frankfurter Zeitung loopt de jaarlijkse omzet in de miljoenen euro's.

Autobedrijf Jericho in Frankfurt leverde volgens de krant de uitnodigingsbrief voor de visumaanvraag van zeker ťťn Pakistaanse geestelijke, het hoofd van een school die opleidt voor de heilige oorlog tegen de ongelovigen. Een medewerker van het autobedrijf zegt desgevraagd dat hij inderdaad van deze constructie op de hoogte is, maar dat hij geen invloed heeft op de financiŽle transacties van zijn klanten.

Bij het Olympisch dorp in MŁnchen ; voor het eerst door atleten in gebruik sinds Palestijnse terroristen er in 1972 elf IsraŽlische sportlieden vermoordden ; zijn gisteren twee Arabische mannen aangehouden. De twee, een TunesiŽr en een Arabische IsraŽliŽr, werden aan een controle onderworpen toen zij bij het hek van het Olympisch dorp stonden. Beiden bleken in Duitsland te studeren. De twee zijn voorlopig op vrije voeten gesteld.

Om de veiligheid te waarborgen heeft Duitsland meer dan duizend agenten in en rond het atletiekstadion gestationeerd en worden bezoekers van het Olympisch dorp aan zeer strenge controle onderworpen.


Rotterdamsdagblad