Onderzoek naar nieuwe bedreiging Wilders

Uitgegeven: 11 oktober 2004 20:04
Laatst gewijzigd: 12 oktober 2004 08:54

DEN HAAG - De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) gaan onderzoek doen naar een nieuwe doodsbedreiging aan het adres van Tweede-Kamerlid Wilders. Dat hebben bronnen maandag gemeld.
 

Op de msn-website Jama'at Al-Tawheed Wal Jihaad is maandag een videofilmpje gezet waarin opgeroepen wordt Wilders te onthoofden omdat hij zou spotten met de islam. Voor de dader is als beloning "het paradijs" in het vooruitzicht gesteld. De video, die begeleid wordt door Arabische liederen, laat ook enkele foto's van Wilders zien.

 

Wilders reageerde maandag vol afschuw op de nieuwe bedreiging. Hij heeft opnieuw aangifte gedaan. "Blijkbaar moet dat tegenwoordig wekelijks gebeuren." Vorige week was er ook een oproep op internet hem te doden.

Het Kamerlid van de eenmansfractie Groep Wilders zegt inmiddels wel een "unheimisch gevoel" te krijgen van de vele bedreigingen aan zijn adres. Daarentegen wil hij van geen wijken weten. "Ik zie dit als een verdere aansporing met volle kracht verder te gaan."

bron:nu.nl