RTL Nieuws heeft de hand weten te leggen op een nieuwe foto van Mohammed B., de man die vast zit voor de moord op Theo van Gogh. De foto stond in april 2003 in een lokale krant voor en door bewoners van de Amsterdamse wijk 't Overtoomse Veld. In dat krantje, 'Over 't Veld Buurtbeheer' geheten, stond die foto onder het kopje 'Even voorstellen'.


''Hallo, mijn naam is Mohammed B. en ik ben 24 jaar. Ik ben opgegroeid in het Overtoomse Veld Noord en woon daar sinds 1985.......''

De nieuwsafdeling van RTL kreeg tevens wat krantenartikelen in handen die Mohammed B. in het lokale blaadje schreef. Zo vertelt B. over wat normen en waarden voor hem betekenen, en schreef hij in een stuk onder de titel 'Islam en integratie' de zin: ''Fysiek gezien is elk levend wezen op aarde moslim''. In een artikel over een politiek jongerendebat wat hij mede organiseerde, spreekt hij vol lof over het debat wat gevoerd is tussen politici en jongeren.

Op de site van RTL Nieuws zijn links naar screenshots van de artikelen geplaatst.

.
bron:Fok.nl

 

"Ik ben een nieuw redactielid van dit blad en zal mezelf in het kort voorstellen. Mijn naam is Mohammed B[.] en ik ben 24 jaar. Ik ben opgegroeid in het Overtoomse Veld Noord en woon daar sinds 1985. Mijn doel als redactielid bij deze buurtkrant is om een beeld te schetsen van de jongeren in dit stadsdeel en met name van diegenen die in de Werkgroep Jongeren actief zijn.
Hierbij doe ik dan ook een oproep aan alle jongeren om vooral hun mening te geven, zend dus vooral je mening naar ons toe."

Bijdragen buurtkrant
In de buurtkrant Over 't Veld schreef Mohammed B. over zijn werk voor de Werkgroep Jongeren, maar ook over kwesties die hem bezighielden, zoals de islam. Hieronder een aantal bijdragen van hem.

Mohammed B. over wat normen en waarden voor hem betekenen

Mohammed B. over 'Islam en integratie': "Fysiek gezien is elk levend wezen op aarde moslim"

Mohammed B. over 'zijn' Werkgroep Jongeren

Mohammeds verslag van een politiek jongerendebat

Mohammed B. kijkt terug op de werkzaamheden van de Werkgroep Jongeren

Bron:rtlnieuws