Zelfmoordenares
bedacht zich

   
 

JERUZALEM - Een Palestijnse vrouw die zich had opgegeven om als menselijke bom een aanslag in IsraŽl te plegen, heeft op het laatste moment van haar plannen afgezien, omdat een daarvoor noodzakelijke verkleedpartij tegen haar gevoelens als orthodoxe moslim inging.

 

Tawriya ...lipstick... (Foto: AP)
De 25-jarige Tawriya Hamamra was in Nabloes al volledig geÔnstrueerd in het gebruik van de bom en de bediening van het ontstekingsmechanisme, toen zij van haar opdrachtgevers te horen kreeg dat zij een IsraŽlische scholiere moest voorstellen, compleet met schooltas (voor de bom), maar ook met loshangend haar, strakke broek, lippenstift en zonnebril.

"Dat ging tegen mijn religieuze gevoelens in", verklaarde Tawriya gisteren in Jeruzalem. In die stad had zij woensdag de aanslag moeten plegen. Maar in plaats daarvan ging zij naar een tante in Tulkarem, waar zij door IsraŽlische soldaten werd gearresteerd.

Een tweede punt van ongenoegen voor Tawriya was dat zij de opdracht had gekregen, de bom tot ontploffing te brengen als zij onderweg zou worden aangehouden. "Mijzelf opblazen voor niets?", vroeg zij zich gisteren af tegenover IsraŽlische journalisten, "waarom dit gesjagger met martelarenbloed, alleen om mijn opdrachtgevers te kunnen laten zeggen dat zij de operatie hadden uitgevoerd?"

IsraŽlische troepen hebben zich gisteren teruggetrokken uit Bethlehem, waar zij een vierdaagse anti-terreurcampagne hadden gevoerd, in antwoord op de aanslag waarbij vorige week in Rishon Letzion twee IsraŽli's de dood vonden. Bij die aanslag door een 16-jarige Palestijn was ook een IsraŽlische vrouw betrokken, die met haar Palestijnse echtgenoot de zelfmoordenaar vervoerde. De 16-jarige dader had een vrouwelijke handlanger die zich ook op het laatste moment had bedacht

bron