'Agenten betrokken bij liquidaties onderwereld'

Uitgegeven: 13 april 2006 22:18
Laatst gewijzigd: 14 april 2006 07:15

AMSTERDAM - De liquidaties in de Amsterdamse onderwereld zijn gepleegd met de hulp van twee corrupte politieagenten. De twee zouden criminelen tegen betaling informatie hebben verstrekt over de verblijfplaats van hun rivalen.
 

Dat zou blijken uit justitiedossiers die de Amsterdamse televisiezender AT5 in handen heeft. De twee, rechercheur Jacques K. en oud-agent Hans van E., zitten vast op verdenking van het lekken van informatie aan de Hells Angels.

 

Volgens de stadszender is dit de eerste link tussen de afrekeningen in het criminele circuit en corruptie bij de politie. De twee agenten zouden tien jaar lang politie-informatie hebben gelekt naar journalisten, advocaten en criminelen. Crimineel Mink K., die momenteel vastzit voor moord, zou dat vanuit de gevangenis hebben gezegd tegen zijn vriendin in een door de recherche afgeluisterd gesprek.

Afgeluisterd

Uit het dossier zou verder blijken dat Jacques K. en Hans van E. al jaren werden afgeluisterd. Ze werden begin januari door een opgezette val opgepakt en moeten over twee weken voor het eerst voor de rechter verschijnen. De twee zouden ook informatie naar advocaten hebben doorgespeeld, onder wie de raadsman van Hans van E., Nico Meijering. De advocaat ontkent dit tegenover AT5.

Ook de invallen in clubhuizen van de Hells Angels zouden niet het gewenste resultaat hebben gehad door tips van de twee verdachten. In één van de clubhuizen zou de politie een briefje hebben gevonden waarin de leden van de motorclub werden gewaarschuwd voor een aanstaande inval.

Bron:nu.nl